Olika hundar, olika raser

Husdjur spelar en stor del av våra liv. Vid olika tider av våra liv har min man och jag upplevt glädjen att ha en katt. Nyligen har vi blivit in-kärlek med vår dotter och svärson ”s Siberian Husky”. Nu antar du att du kan säga att du flyttar över katter, hundar är speciella också! & Rdquo; Här har jag listat de olika hundraserna och deras egenskaper.

Leksaker

Toy hunden definieras som under 20 pund. Förutom att vara varvhundar är många smarta, envisa och styra rosten. De gör utmärkta husdjur för lägenhetsboende och seniorer, eftersom de kan få gott om motion inomhus. De är tillgivna och folkorienterade hundar. Pugs och (smidig belagd sort) Chihuahuas är lätta att bruda, medan Yorkshire terrier, maltesiska och Shih Tzu är höga underhållshundar. Pomeranian är en ras som kastar amassa. Rasen inkluderar Toy Poodles, Cavalier King Charles Spaniels, Chihuahuas, Havanese, Maltes, Papillons, Pekingese, Pomeranians, Pugs, Shih Tzu och Yorkshire Terriers.

Sporthundar

Sporthundar är de större hundarna som behöver mycket träning, men gör stora följeslagare. Dessa hundar är de du tar jakt med dig. Ras inkluderar Labrador Retrievers, Irländska Setters, Brittanys, Amerikanska Vattenspaniels, Cocker Spaniels, Engelska Springer Spaniels och German Shorthaired Pointers. Dessa hundar är stora familjehundar, smarta och tillgivna. Cocker Spaniel är en hög underhållshund som i många resor till groomersna. Den engelska Springer Spaniel är en som har varit en vinnande showhund.

Non Sporting Dogs

Denna grupp varierar i storlek från mycket liten till mycket stor. Personligheterna varierar också. Det finns raser som är mycket älskvärda och de som bara älskar deras ägare. Det finns också skillnader i deras utseende. Det finns belagda raser och det finns släta raser. Färger har också ett brett sortiment; Från Boston-terrierens svarta och vita till det stora utbudet av färger i Lowchen. När det gäller grooming går pudeln en hög underhållshund; Och den franska bulldogen och dalmatianen är några av tvätt- och slitthundarna. Några av de andra raserna i den idrottsliga gruppen är Keeshond, Bulldog, Schipperke, Lhasa Apso och den tibetanska terrieren.

Hundhundar

Hundgruppen kan brytas upp i två typer: dofthundar och synhundar.

Dofthundar

Dessa hundar jagar efter lukt, inte syn. Dofthundarna, som Beagle och Fox-hundarna, rinner med näsan mot marken för att följa ett djurs doft. Deras storlek sträcker sig från medium till stor. Ras inkluderar Blodhundar, Beagles, Coonhounds, Dachshunds, Foxhounds, Harriers, Petit Basset Griffons Vendeens och Otterhounds.

Sight Hounds

Sighthounds är hundar som jagar på instinkt när de ser byte som rör sig; Då, genom att använda sin hastighet, övertar de sitt byte. De har ett brett sortiment; Från leksak till jätte. Sighthounds är mycket snabba löpare. När det gäller grooming går Greyhound är en tvätt-i-slitage hund. Ras inkluderar Whippets, italienska vinthundar, faraohounds, Basenjis, Borzois, irländska Wolfhounds, Lurchers, Salukis och Scottish Deerhound.

Herding Group

Historiskt är dessa härdiga hundar vana för att hålla betesmarker och får från att strida och för att skydda boskapen från vargar. Många av dessa raser är fortfarande populära som husdjur. De flesta av dessa hundar har långt hår, långa öron och korta ben. Storlek varierar från medium till jätte. De är intelligenta, ivriga att behaga, lojala och tillgivna, men behöver tillräckligt med motion. En del i den här gruppen som är högt underhåll är den grovbelagda Collie, Old English Sheepdog och Briard. Ras inkluderar också australiensiska herdar, australiensisk nötkreaturhund, gränskollie, tysk herde, shetland och belgiska fårhundar och polska låglandet.

Arbetsgrupp

Dessa hundar tjänar människor på olika sätt. Till exempel gör Doberman Pinschers och Mastiffs utmärkt vakt och polishundar. Alaskan Malamutes, Samoyeds och Siberian Huskies dra slädar, och St Bernards och Newfoundlands föddes för räddningsarbete. De är vanligtvis stora, starka hundar och behöver betydande träning. Boxare och Rottweilers är lätta att brudgumma, men den sibiriska husky, Alaskan Malamute och Samoyed kasta mycket. Andra raser inkluderar de stora danskarna, Akitas, jätten och standard Schnauzers, Rottweilers och St Bernards.

Terrier

Terrier var ursprungligen uppfödda för att driva spelet ut ur hål i marken. Majoriteten av terrier har en wiry coat och ett buskigt skägg. Terrier gör oskräckliga vakthundar. De hjälper också människor genom att döda möss, råttor och andra skadedjur. Upptagen, feisty och aktiv; Många terrier är hundversionen av hyperaktiva barn, så de behöver mycket träning. Ras inkluderar Cairn terrier, irländska terrier, Kerry blå terrier, miniatyr schnauzers, skotska terrier, mjukbelagda Wheaten terriers och West Highland White terriers.